Кундалини Йога

Spread the love

В миналото Kundalini Yoga била тайна система от техники, която не била достъпна на широката публика извън Индия до 1969.

През 1969 Kundalini Yoga влиза в западната и американска духовна култура чрез йога учителят Йоги Баджан – известен духовен водач от Индия. Той превъплащава преди забранената йога и я представя на Запад, като духовна система за личностно извисяване. През 35-те години преподаване, до неговата смърт през 2004, Йоги Баджан оставя голямо наследство от информация и учения, свързани с йога практики на Кундалини йога, включително публикации на повече от 100 книги за прилагането на Кундалини Йога, покривайки: йога, медитация, физически упражнения, рехабилитация на наркотични зависимости, йога за мъже и жени, психология, лечение, прераждане, преподаване, бизнес, взаимоотношения и брак. Той успешно създава мрежа от учители, които продължават да разпространяват Кундалини Йога по Света.

Хиляди години знанието внимателно е било предавано от Учител на Ученик. Учителят е говорил, а Ученика е запаметявал и практикувал. Йоги Баджан е прекарал много години в Индия, като е учил, практикувал и усъвършенствал навиците и практиките на Кундалини Йога.

За да оценим стойността на този голям подарък, трябва да разберем защо за хилядолетия Йогите са пазели тази тайна. Те внимателно са избирали своите ученици, пазили са ревниво своята тайна, защото Знанието дава сила, а силата може да покварява. Обикновено само след като Ученикът демонстрирал смирение, дисциплина, послушание тогава Учителят разкривал тайните крии.

Въпреки това Йоги Баджан разпространява своето Знание открито за да подготви човечеството за големите промени, през които Планетата преминава при смяната на Ерата на Рибите с Ерата на Водолея. Древната технология на Кундалини Йога ни дава осъзнатостта и силата да минем през тази трансформация по плавно.

Вижте повече клипове за Кундалини Йога…